Тежко ми е! Нещо във душата
ме боли и мъчи вече ден!
Може би е песен недопята
или просто стих несъчинен?
Може би отгледала съм цвете,
изсушено в тази страшна жар,
или дума нечия заплете
във сърцето ми тъга и жал?
Може би предчувствие неясно
хвърля сянка върху любовта,
щом с наивността опасна
съм повярвала на завистта?
Може би е просто без причина,
неподвластно чувство, суета,
случва се при всекиго да има
дни такива с мъничко тъга.
© Боряна Пенева Всички права запазени