24.05.2011 г., 10:51 ч.

* * * 

  Поезия
442 0 0

И винаги се любим като за последно

и пеем във възторжена възхвала.

И винаги се търсим като безнадеждност,

и винаги ридаем на раздяла.

 

Започна със усмивка, започна със закачка,

с учудване или със изненада,

но ангелчето хитро ни дебнеше отблизо

и бързо ни простреля от засада.

 

Подмами ни с усмивка, подкупи ни с целувка

и тайната на щастието разкри ни.

А после ни затрупа с обилната си щедрост –

любов и жар, и розови лавини.

 

Аз спомням тази вечер, когато ни простреляха,

сърцата ни когато са се срещнали.

Свещена ли е тази студена зимна вечер,

ти знаеш ли - свещена ли е, грешна ли?

© Георги Белев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??