Казват, че живота
разходка е около гроба...
Но аз все питам се: защо
такива песимисти сте, за Бога?!
Мислете си за чудеса!
За красотите във живота...
Забравете за смъртта,
поне за миг я оставете на страна!
Казват още, че живота
игра на шах е - бели, черни дни
редуват се и чакат -
все някога и другият ще победи...
Пътеките в живота са различни.
Най-хубавата ти си избери!
Върви по нея, но недей да тичаш,
защото паднеш ли, знай, много ще боли!
© Илияна Димитрова Всички права запазени
А и поетично!
Браво, Илияна!