70 години мир
Седемдесет години мир,
Европа раните не помни,
предлага социален пир
на африканците безродни.
Седемдесет години мир,
Америка мечти продава,
устройва бунтове надлъж и шир
и „демокрация“ налага.
Седемдесет години мир,
Джихадът черен пожела
да го „признаят“ най-подир
и страшен пи-ар си избра.
Седемдесет години мир,
Русия нищо не забрави,
събра се, труди се безспир
и днес отново се изправи.
Седемдесет години мир...
Дано броенето не свърши
дотук и целият всемир
на две да не се прекърши.
© Елена Всички права запазени