* * *
На Криса
Като малки
с една моя приятелка
бяхме влюбени в „Бийтълс”.
Тя свиреше на китара,
а аз мечтаех.
Четях стиховете на Джон,
а тя свиреше на китара.
Като малки
си представяхме Ливърпул
- бийтълсмеката –
и вечер пред блока
полеката
двете
обмисляхме плановете
как да стигнем до там...
От тотото да спечелим -
толкова е наивно да вярваш...
Трябва ни нещо по-рационално.
Бяхме малки
и мислехме трезво -
вместо в тотото,
в касичка
по двайсет стотинки на ден,
ще си купим мотор,
а бензинът е евтин,
през Европа ще минем
и Ламанша -
все ще прескочим някак...
В крайна сметка -
две пасти и малки бози –
твърде широк се оказа
Ламанша.
Бургас
05.09.2005 г.
© Авигея Давид Всички права запазени