Не отваряй очи, моя тиха любов, не поглеждай,
утре пак ще стоим във различни ъгли на живота,
няма път между нас, в някой мъничък миг да се срещнем,
затова не отваряй все още очи...
Аз не съм като теб, моя тиха любов, не очаквам,
нямам думи, усмивки и вещи за всякакъв случай,
не умея във мъдрото утро да виждам по-ясно,
затова не отваряй все още очи...
Там, отвъд този миг, моя тиха любов, е студено
и денят е прегризал на топлата вечер ръцете,
там боли до безкрай и сънят все не идва навреме,
затова... не отваряй очи...
* * *
Замълчи, моя тиха любов, твърде дълго бе късно,
в друго време на този живот ние още се случваме...
© Ася Всички права запазени
в друго време на този живот ние още се случваме...
!!!
Много хубав стих, аплодисменти!!!