Сигнализирайте ни за нередност, ако смятате, че някое произведение е плагиатствано или не отговаря на правилника.
Моля, пишете само в краен случай с конкретно посочване на нередността и при наличието на доказателства!
Трябва да влезете с регистрацията си преди да можете да изпращате съобщения!
"...."когато си робиня на любовта,
а не на човек"
Говориш за Божията любов, не за човешката, която няма общо с определени обекти"
Благодаря за положителната оценка!
В действителност имам предвид и човешка любов (между двама), но такава, която е според Божията любов и съобразена с нея. Не случайно в текста става дума за страст, но тя е разбирана в нейното негреховно проявление, което е такова - негреховно, именно когато е в синхрон с Божията любов. Осъзнаването на такава почти идеална ситуация, позволява, евентуално, на един повече или по-малко страничен(спрямо двойката) човек да не се поддава на чувства на ревност, завист, да ги побеждава и т.н., т.е. да "участва" по един приемлив начин в .... общо казано, обществените отношения!
Тази постановка има и терапевтично измерение, т.е. някой ако е влюбен или е бил влюбен, а обекта на неговата любов щастливо се свърже с друг/друга, тя (тази постановка) е една възможна положителна насока за развитие (на ситуациите и на хората), за реализирането, на която, обаче, е необходима Божията помощ, участието на Светия Дух чрез благодатта, която ни дава Той!
Поздрав!