* * *
Ей, орелоракощукова, как си ти?
Ей, орелоракощурава – максимум!
Като рак те тегли все назад споменът.
В подмолите пак на чувствата – щуката.
А нагоре те разпъва – хищница – мечтата ти.
Хей, орелоракоглупава – погледни наоколо!
Хората около теб – мерцедесови!
Нямат си дори пети ахилесови.
А орлите им блестят в служби, в гербове...
Гардеробите – претъпкани и модерни са.
Изпълняват им желания – заповед на чичо-щуката.
И сполуката за тях е – да, сполуката.
Раците – деликатес във менюто им.
Днес живеят, точно днес, но – подсигурили утрето.
Хей, орелоракощукова, как си ти?
Хей, орелоракощурава! – Здрасти!
© Донка Калчева Всички права запазени