9 неща, които мразя
Мразя твоите очи,
тъй сини и красиви,
мразя моите сълзи,
породени от думи лъжливи.
Мразя, когато ме докосваш,
когато подиграваш се с мен.
Мразя това, че ме подтискаш,
но не спирам да те искам ден след ден.
Мразя, когато те сънувам,
а когато се събудя, теб те няма.
Мразя името ти да бълнувам,
защото си само измама.
Мразя, когато ми липсваш
и с поглед навсякъде те търся.
Мразя ръката ми да стискаш,
а на ум любовта ти да прося.
Най-мразя това, че те ОБИЧАМ
и да искам не мога да те мразя.
Колко време след теб ще тичам
и кога най-сетне ще те забравя?
© Стефка Георгиева Всички права запазени