Нощта е тиха, чувам щурците,
в ушите ми тяхната песен ехти,
вятър разклаща дърветата тихо
и сякаш приспивна песен шепти.
Нощта е красива, блещукат звездите,
любуват се на тази красота,
заслушани в песента на щурците,
не виждат колко е празен света…
© Кристина Пейкова Всички права запазени