На 2 юни цялата Държава.
На Христо Ботев почитта отдава.
За три минути с воя на сирени.
Аз виждам българите тъй обединени.
За три минути животът сякаш спира.
За три минути България „умира”.
С героя свой... И тишината само.
Обединява българите, рамо са до рамо.
Един младеж загинал от куршума.
Незнайно на кого, не казал дума.
Дори не доживял Христова възраст.
България прекланя се... без възглас.
На 2 юни цялата Държава.
На Христо Ботев почитта отдава.
За три минути с воя на сирени.
Аз виждам българите тъй обединени.
02.06.15г.
©shon
© Упорита Добродушкова Всички права запазени