Сутрин – вестник, кафе. Малко грим.
Две къдрици и дрехите строги.
Принцът лъже, че той е един.
Пепеляшка се учи на “Сбогом”.
Приказки с недовършен финал.
Сутрин – всяка с различно начало.
Кой какво на кого е раздал,
а Алиса с кого е преспала?
Всяка сутрин трамвайният шум
крие приказки нощни за бала.
Всяка сутрин ми идва на ум
да си купя билет за финала.
Вечер – никой не спи. Не и не.
Пепеляшките мразят да чистят,
затова пък с бижу “Картие”
някой принц ги заменя за миска.
Вечер – аз съм им зрител, уви
и не искам дори да се меся.
Музиката, животът върви...
Нямам място във тази пиеса.
© Деница Гарелова Всички права запазени