Обичам те, не искам да го скрия,
и нещо тихичко в мене те зове.
Сърцето ми - бушуваща стихия,
за теб се моли и на тебе се кълне.
Къде си ти сега? Къде ли бродиш?!
Аз питам се, не мога да заспя.
Лицето ти познато в съня си търся.
Полутах се за малко но успях.
И в сън прекрасен ме унесе тази мисъл,
далече си, ала тъй близо си насън.
Красиво бе, изпълнено с любов сърцето -
не исках да приключва моя блян!
Уви, будилник ранобуден ме отвлече -
не исках аз след него да вървя!
Но там пък изненада още по-чудесна -
събудиха ме галещите ти ръце.
А как сънят ми се превърна в реалност -
уж бе далече, а след миг си пак до мен.
Не знам, но моля те за малко милост,
сърцето ми е в твоя нежен плен.
© Йова Всички права запазени