АБСУРДНО СТИХОТВОРЕНИЕ
Р. Чакърова
Напълно изпразнен от всякакъв смисъл
и рядко типичен, изтъркано нов,
безжично заплетен и бодро улисан,
денят се приготви за нова любов.
Квадратно заоблен и тъжно усмихнат
бе облакът в ниското синьо небе...
А вятърът чакаше, бурно притихнал,
да чуе дали ще вали, или не...
Нелепо нарочен бе тежкият въздух
край бистрото блато в сияйната нощ.
Тъй сигурно някакъв миг се изплъзваше,
почти като целия, беден разкош...
Едно съвършенство грозеше красиво
безкрайните, тесни, познати мечти.
Съвсем незначително-важно и сиво
горчиво сладнеше единствено... Ти...
Лондон 2016 '
© Rositsa Chakarova Всички права запазени