18.07.2009 г., 0:33 ч.

Ако беше 

  Поезия » Гражданска
467 0 2

Ако беше се случил

миг реално различен,

ако беше животът

по-добър и етичен.

С милиметър да беше

по-насам и нататък,

би направило пътя

по-успешен и кратък.

Вичко друго да беше,

би било по-различно,

би се случило нещо

малко по-непривично.

Друго щеше да бъде.

Но сега да забравим,

да надмогнем страха си,

нещо друго да правим.

Да обичаме можем,

да простим ще е нужно.

Да посрещнем деня си

с близки хора задружно.

Да приемем съдбата

както идва и с нея

примирени да можем

да скърбим и се смеем.

 

Гинка Гарева

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да обичаме можем,

    да простим ще е нужно.
    ---
    хубав стих
  • Е, това "примирени" навярно е заради ритъма, примем, чета го като "смирени". От друга странасветът е идеален, ако изключим взаимното си съжителство... но и така можем да го правим по добър, стъпка по стъпка.
Предложения
: ??:??