18.07.2007 г., 23:26 ч.

… Ако бях птица, а как ми се иска…  

  Поезия
868 0 0
… Ако бях птица, а как ми се иска…
Да имам на птица щастлива крилата,
да литна… и вятъра ще догоня
и няма да чувствам умора, ни покой,
догде те намеря, догде те намеря…

Сама, устремена, към теб ще летя,
за да стигна по-бързо до тебе…
За да стигна до тебе,
когато имаш нужда най-много от мен.

И ще кацна на твоя прозорец,
ще надникна през него – и ето, ти си тук,
и в трелите птичи заслушан,
ще потъваш в омая, унесен…

Да те видя отблизо,
да докосвам лицето ти, светло,
и устните – жарки… Сърцето…

А очите ти, да, очите,
натежали от сън, се затварят…
 Не заспивай… иди до прозореца,
виж ме, аз съм тук, да, при тебе съм вече…

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??