Ако е грях – с теб Библията жива
от нашата любов да сътворим
и изповед от жаждата ни дива
със устните сега да промълвим...
Ако е грях – то нека да ни съдят,
в затвор за двама вечно да лежим
и чувствата решетките да бъдат,
с които от света ще се делим...
Ако е грях – да грабнем с тебе риска
и банка със мечти да оберем,
със пориви да стреляме аз искам
и до частица да се раздадем...
Ако е грях – най-сладкият да бъде,
да слепва миговете ни със смях
и нека Бог и дяволът се чудят
как любовта ни няма страх от тях...
© Михаил Цветански Всички права запазени