Ако наистина е любов...
Ако наистина е любов, запази я!
Скрий я нейде дълбоко в сърцето си!
Като малко дете я обгрижвай,
не задавай въпроси, не обиждай!
Просто тихо до нея легни, за да мога,
ако ви търся, и двамата да ви открия!
Ако наистина е любов, целуни я!
Нека тя знае колко я искаш
и в очите ти да прочете
като в очите на малко дете
само истинските ти чувства!
А когато ти отвърне - прегърни я!
Ако наистина е любов, докосни я,
но с върховете на пръстите,
очите си с нейните слей,
сърцето си в нейното излей!
Не се опитвайте пак да сте същите!
Такава в този миг запомни я!
Ако наистина е любов, запази я!
Не измисляй различни причини,
запази я, защото я искаш,
и не опитвай да я притискаш,
не я оставяй да си замине,
просто ù вярвай! Оцени я!
Ако наистина е любов, тя ще знае,
ще усеща какво да ти каже,
и дори когато ти се струва, че я няма,
ти ще знаеш, че сте двама
и нищо друго няма да е важно!
Ако наистина е любов, ще е до края!
© Надя Василева Всички права запазени