15.02.2012 г., 22:52 ч.

Ако не можеш да се молиш 

  Поезия » Любовна
708 0 4

Не ми прощавай. Аз съм непростима.
Последната и най-греховна грешка.
Горчива съм като отровно вино
и сладостта ми е отровно нечовешка.

Дори да искаш - няма да се справиш -
докоснал ме веднъж, си грехопаднал.
Не се опитвай, няма да забравиш -
покълна демонът ми в теб. С лице на ангел.

Ако не можеш да се молиш - прекръсти се.
Ти сам избра. И се качи на кръста.
Не този на Христос, за да възкръснеш.
А другия - за мен. Да не възкръсна.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??