На...
Ако някога обикнеш икона
избор нямаш голям –
тя на теб ще гледа отгоре,
а долу ти ще си сам.
Край вас хора ще отминават,
но нали ти е все едно.
Продължаваш да се надяваш
и питаш с болка: Защо?
Когато обикнеш икона,
ще си ли щастлив? – Не знам,
защото в Рая влизат двама,
а в Ада –
можеш и сам...
© Вили Тодоров Всички права запазени