Ако някой ден - със Путин
в някой хубав следобяд
се спогледам - две минути
на Червения площад,
няма да го нокаутирам,
нито сритам по гърба.
Ще го черпя - чешка бира
в кораб по Москва река.
Ще му дам да си поръча
и салянка с риба тон.
И - с магическата пръчка
ще го пратя край Херсон.
Там, с отряди кръвопийци
нека брани той града:
Със престъпници - убийци
от сибирската тюрма.
Ако там… той оцелее
в залповете огнен дъжд,
ще остане да живее
във Украйна - като мъж.
Ако пък - недайси Боже
стане пушечно месо,
мавзолей ще вдигна Боже!
За съветското ….о!
Там, той също като Ленин
в саркофаг ще си лежи.
Сто кадировци - на смени
ще го пазят от беди.
На опашка - там ще чакат
много хора в студ и пек.
За да зърнат те - юнака:
Бил ли е въобще човек!
Юри
Йовев
Ноември
2022 г
© Yuri Yovev Всички права запазени
Политиката е втората най-древна професия, и много прилича на първата такава. 😊