Ако поискаш нежност да ти дам.
Ще те докосна с поглед във очите.
Ще те разбулвам в сънното без свян.
И ще направя буря сред мечтите.
Защото те обичам.
Ако поискаш вяра да ти дам.
Таз вяра дето не отричах.
Ще се смълча сред гневния фонтан,
пред който смешен те събличах.
Защото те обичам.
Ако поискаш Роза да ти дам.
Греховна роза в дланите честити.
Ще се сбогувам. Може би ще знам,
че ме приемаш без да ме разпитваш.
Защото те обичам.
Ако поискаш твой да съм до гроб.
Ще полетя над спомени и думи.
Ще отнеса вечерния ти смях
от офиса на чувствата разумни.
Защото те обичам.
©Марин Лазаров
© Марин Лазаров Всички права запазени