3.07.2012 г., 12:37 ч.

Ако ще да боли... 

  Поезия
710 0 0

Сълзи от очите твои се стичат,

 на капки роса нежни приличат,

 в гръдта ти тупти потрошено сърце,

 а как не отива на красиво лице!

 

Седиш в ъгъл мрачен унила и страдаш,

 ще станеш ли пак, без страх, че ще падаш?

 Нима е сломена твоята воля,

защото изпусна любов, по неволя?

 

Недей да се питаш: "Какво ли загубих"?

 Не искай от болката теб да погуби,

 а с усмивка кажи, даже с молби:

 "Любов, ще те пазя, ако ще да боли!"

 

И чакай за идните нощи и дни,

сякаш никой и нивга не ще те рани,

 и дори да скърбиш след силните чувства,

 знай, да обичаш е цяло изкуство!

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??