Представяш ли си? Юли…
Например точно в този час
разходка из Прованса?
Дълбоко вдишваш ти. А аз,
разглеждайки нюанса
на лилавото поле
с вълни от лавандула
в тях щом се потопя
душата ми лудува.
Топъл нежен бриз
косите ми развява
и с нежен аромат
юли ни дарява.
Представяш ли си? Юли…
Някой късен час
разходка край морето?
По плажа двама – ти и аз
и гларуси в небето.
Лунната пътека
тревогите стопява
и тази нощна красота
юли ни дарява.
Представяш ли си? Юли…
© Ирен Всички права запазени