Ако ти ме напуснеш, аз не ще изтрещя,
а ще махна пердето в очите.
Ще почерпя с ракия, даже твойта рода
на ергенски банкет в “Под липите”.
Ще нахлузя костюм, и с прилично бомбе
всяка вечер ще ходя на кино.
Ще потъвам до гуша - в Йонийско море
със Божествено, истинско вино!
Ще продам двете стари, семейни коли,
ще си взема на лизинг Ферари!
Ще наемам за дни - безразлични жени,
да ме мъкнат със тях по пазари.
Ще спестявам пари - за да ходя на лов,
и ще щракам със пръсти в “Планета!”
Ще купувам - навярно - години любов
от редица ужасни момета!
А когато - сам седна с бутилка в ръка
край студената стара камина,
аз ще шмъркам сополи, за онази жена,
която… бе с мен, но замина!
На Деа и Дени!
Юри
Йовев
Юли
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени