Ако всички чувства на света
намереха една пролука
измежду забранените неща
съм сигурна, че щяха
да се втурнат през глава
към забранената си стряха
и щяха да целуват,
колкото им дъх държи.
И щеше въздухът да се изпъстри
с милиони малки светлини,
дето да жужат и да се блъскат
сякаш са роящи се пчели!
С всички чувства на света
и аз бих бѝла лекокрила,
светеща пчела, за да подиря
твоя праг и твоите уста.
© Л.Л. Всички права запазени