Не раздаваме тежки присъди
и не търсим подмолна вина.
Ние искаме други да бъдем:
да сме рой акварелни петна.
Нека сгради бетонни да тегнат,
вкоренени в измъчена пръст.
Нека хората стръвно да дебнат
светлосенки по стръмния път.
Ние искаме други да бъдем:
да сме рой акварелни петна,
нежноцветни и леко безплътни
в тази бледа наглед светлина.
© Валентин Евстатиев Всички права запазени