Алегро Виваче
Искам да ме давиш в твоите фантазии,
да умирам бавно - сладка евтанзия,
уловено лято да намърква сладост -
искам да погледна в сляпата ти радост...
Да извива кръстче мекото хамаче,
дето ще ни люлка "алегро виваче"
и когато галя струни на цигулка,
да хрипти лъкът ми - жадна невестулка.
Да събудиш в мене сънища красиви
с песен полудяла в дъх на самодиви...
Късница да съмне в чувствата ми кътни,
някъде в сърцето - с мигове безпътни...
© Михаил Цветански Всички права запазени