Назад в годините поглеждам,
тръгвам по извървяната алея,
а бъдещето своето нарежда –
след миналото аз да оцелея.
Но, друго желае моето сърце,
минало и бъдеще да се слеят,
спомените стари в голи ръце –
между тях и аз по дългата алея.
© Никица Христов Всички права запазени