В началото на пътя съм отново!
На същия фатален кръстопът!
Надясно ако тръгна – нищо ново,
наляво ако тръгна – ще ме спрат!
Направо ако тръгна е опасно,
защото следва втори кръстопът,
а там е - и отляво и отдясно
във моите надежди слагат прът!
Назад да се обърна - нямам право,
защото този ход е забранен!
Тогава – ни надясно, ни наляво!
Ще гледам пак объркан и втрещен!
© Елка Тодорова Всички права запазени