В деня, във който свърши любовта,
очите ми ще се взривят - две бомби ядрени.
И ще покрият всичко с непрогледен мрак.
Земята и небето ще са катакомби.
Светът ще ври по крайчеца на мислите,
а думите ще сеят черни бури.
Ще седна на отчаян кръстопът
да чакам черната вода да мине –
ще хвърля в нея всичките илюзии
за белите крила на птиците.
Ще хвана път, да ме отвежда към земя,
в която всичко е до корените мое.
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени