11.10.2009 г., 17:17 ч.

Аналгетично от разума 

  Поезия
943 0 11

 

 

Настроението ми се представи

костюмирано в цинични цветове.

- Да пием по кафе?

Очите му се взираха във опакото

на съзнанието ми.

Не знам защо отвърнах с лаконичното:

„Добре”.

 

На слънцето му стана топло и...

се скри на сянка.

Топло ми е и на мен,

а кафето е горещо.

Езикът ми изгаря от нахалните му

злободневия.

Защо сме само аз и моето нелепо настроение?

 

Сянката на здравия ми разум

мина край оградата на вмирисаното кафене.

Безсилието ми се обеси...

 ... на нерва на настроението, защипан в ставите 

на ревматичните му колене.

Догоних сянката.

 Дори не информирах събеседника

с костюма във цинични цветове, че...

... отивам да събудя слънцето -

спокойно да изгрее, пък и да поканим хладното...

в панóто на деня да се вплетем.

Илюзии???

 

© Георги Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??