Ела до мойто ляво рамо,
така - по-близо, до сърцето ми,
и не достатъчно това е само,
Ти дай му мира и го задоми...
Душата ми ще е памучена къделя,
с ръце гали я, с устни докосни,
душата ми е нежната постеля -
във нея ти блажен легни...
Усещаш ли небесни ласки -
това е полета ти първи с мен,
небето се топи във топли краски,
два ангела сме в полет окрилен...
И с музиката от фанфари златни
политаме в небесния простор,
не са ни нужни пътища обратни,
сега сме част от ангелския хор
Ти щом запя, то аз ще ти пригласям
любовни псалми и библейска реч,
със струните на арфа те пренасям
във райско кътче... надалеч...
За нас съм свила аз гнезденце
с пречистените ангелски души,
до Бога близо имаме местенце,
ще бъдем ти и аз... и любовта, сами!
© Ирена Георгиева Всички права запазени