Животът просто е прекрасен
и шарен, като плажна чанта,
но се обърква изведнъж,
когато се намеси интриганта.
Влиза във живота ти полека
и коментирате взаимно битието,
и ужким добродушно те подпитва,
сутрин... докато си пиете кафето.
Казваш си на ум, какъв е ангел,
и как ти дава правилни съвети,
а „ангелът“ с крила на дявол,
отлита и пред други те клеве́ти.
А иначе...
животът е прекрасен.
От „ангелите“ бягай надалече,
от ангелите с дяволски криле,
животът им осмислен е, човече,
когато другите са зле.
Авт.Весо: 23.02.2021г.
© Веселин Христов Всички права запазени
.