Кой ще ги помни след време
твоите стихове?
Твоите мисли и чувства?
Представа за щастие?
В общата маса
на толкова други изкуства
ще се загуби
твоето лично участие.
Просто подкрепяш
(даже и с крайните примери)
- не по-различен
от толкова други страдалци
всеки живот е.
А стъпките ти в пустнята
миг след смъртта ти
ще бъдат зарити от вятъра.
© Павлина Гатева Всички права запазени