26.02.2013 г., 9:09 ч.

Апатия 

  Поезия
548 0 0

АПАТИЯ

 

Апатия обвзела ме е трайно.

Аз знам че състояние е крайно,

но не мога някак да я контролирам

и когато си поискам да я спирам.

 

Дали защото без сълзи останах

или защото толкоз дълго страдах...

Престанах някак да мечтая

и не искам вече да обичам.

 

Сърцето ми по навик е измъчено

и сякаш от щастието е отлъчено,

не иска то да страда, но какво ли от това,

животът му поднася поредната шега.

 

Затова оставих го да работи монотонно,

а мислите ми се реят безразборно

и живея ден за ден еднообразно,

без мисъл за бъдещето безобразно.

© Димо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??