Април наметна своя плащ
и хукна като полудял,
облече в бяло-жълт атлаз
пооголелия ни свят.
И като любовник затърча
по стъпките на пролетта,
тъй влюбен в нейната снага,
задири я във близката гора.
А тя не щеш ли го съзря,
харесала му цветната игра,
намигна му с усмивка на уста,
и пръсна го със зелената боя.
Догони я хлапакът смел,
предложи своята ръка
и танц се дивен завъртя,
сред птичи трели и цветя.
© Сеси Всички права запазени