Автобиография
на
един грешник
Родих се на грешен адрес -
в грешен град на грешна страна,
а трябваше зад океана, в град да бест,
от другата страна на тая земя.
В първите седем
възпитанието го сгрешиха
и бъдещето ми в елита
тотално провалиха.
Записах в грешно училище,
грешна наука учих.
За грешната си професия
диплома получих.
Грешна любов
ученическа, голяма,
изпрати ме на доктор
за хорска срама.
После пак любовна
грешка след грешка
или в дискотека нощна,
или на пейка след среща.
В родната казарма
като грешен войник
от арести и непоряди
станах като чилик.
Направи грешник старшина
грешно мойто уволнение.
Книжката на адрес грешен
изпратил, в друго поделение.
Грешна работа захванах
в колектив от грешен елит.
Грешна заплата получавах,
макар че бях упорит.
Зажених се и аз
както подобава
и сгреших! Уж бе руса,
а излезе кафява?
А, бе, гледаш е една
като всяка жена,
а след това излезе,
че грешница била!
В завода сгреших
с партийните решения
и се озовах в групата
на ,,Грешниците" за съкращения.
Направих заключение мъдро,
на празен стомах,
тъй да се случва, явно
съм заченат във грях!
Ако и пътя сгреша
в падналия здрач към Рая
ще се тогава озова,
кой по ред не зная,
след Вергилий и Данте в Ада.
Само че те преминаха,
а аз ще горя
на някоя литературна клада!
© Никола Яндов Всички права запазени