Кака Гана с бай ти Ганя
Кака Гана рано стана
и овцете издои,
сетне за вода отиде,
кравата да напои.
С китка росна, с нос червен
я причака на гераня,
стария ербап ерген,
пияндето- бай ти Ганя.
Па се сепна кака Гана.
-Ей, мискин, що дириш тука?
-Че́кам за водица Гано,
да изгоним махмурлука.
Ме́нците да ти напием,
те ти китка, за кадем,
о́чи, гла́ва да измием,
па до́ма да те отведем.
-Я се виж бе, дърт миндил!
/рече Гана заядливо/
Ем брадясал, ем си пил,
и калпакът ти на криво.
Язе нечем мъж таков,
тизе ич ми се не нравиш,
с тебе к,ва че е любов,
и де́ца те мързи да правиш.
-Калпакът може да е крив,
но с последната банкнота,
както съм си мързелив,
лупнах Гано, аз джакпота.
Че те водим у Виена,
че ти купим нов сукман
и че ти завиди Пена,
и целото село таман.
Замисли́ се кака Гана.
Я го гледай тоз серсем?
Да взема па да му пристана,
не е толко лош съвсем.
В село о́ро се изви...
Сватба като за богати.
Три недели яли – пили,
а коги да се разпла́ти,
и парите му свършили.
Весо: 28.09.2020г.
© Веселин Христов Всички права запазени