Аз чакам промяната.
Да дойде.
Като милостив съдия
ще изпие
всички мои отрови.
Като златен дъжд
ще напои
моята утроба.
Малък е моят дом
за безпределните широти.
В непонятното.
Чакам тяхното раждане.
Когато излязат от него,
ще имат свой живот.
И няма да се върнат.
Ще скитам до края
на вечността.
Животът
е моят спътник,
но аз го увенчах
с моята смърт.
Смъртта
е моята спътница,
но аз я увенчах
с моя живот.
Аз чакам да се яви образа
в действителността.
Аз стоя на своята среща
с Явлението.
Няма да се върна.
© Светла Всички права запазени