12.03.2009 г., 13:05 ч.

Аз живея в теб 

  Поезия » Любовна
944 0 0

                           Аз живея в теб

                      Аз ще живея в твоето сърце
                      и дълго ще ме помниш ти,
                      защото, когато пред твоето лице
                      се изправят несгоди и беди -
                      ще намериш ти опора в мен,
                      в моите думи ще откриеш ти
                      надеждата в утрешния ден
                      и с несломима сила ще затупти
                      с моята вяра сърцето в гърдите
                      и в себе си ще повярвяш ти -
                      превъзмогнал несгодите и бедите!


     ************************************




- Ей тук, дълбоко в мен, тупти
сърцето, пулсира, движи се кръвта,
но вехна аз, просто съществувам
като догарящ въглен в нощта.
 
Но тупти, сърце, нека ме боли,
за какво аз няма вече да милея -
боксирай ти гръдта, нека ме боли,
когато ме боли, аз чувствам, че живея.


   ***************************************
                       Чувствам, че ще полетя,
                       надмогнал своите беди,
                       но засенчил радостта
                       ненадейно появяваш се ти -
                       убиецо на доброто в мен,
                       на цвета, цъфнал напролет,
                       на птичката, възвисила се в ден
                       на най-красивият си полет.
                       Иди си, призовавам те аз -
                       как мислиш, че ще позволя,
                       да разбиеш щастието в час,
                       в който нуждае се от светлина!

© Димитьр Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??