30.05.2009 г., 7:56 ч.

Аз ли бях? 

  Поезия » Любовна
783 0 5

Аз ли бях тази, която се вреше

постоянно в устата на хората,

най-неразумната и най-грешната,

дето често сама си говореше,

дето се спъваше в мъжките страсти,

в погледи жадно желаещи,

дето на дявола продаде душата си

за лъжичка измислено щастие.

Аз ли забравих благоприличие

и с тишината се борех?

Бях ли наистина вчера обичана

или просто със себе си спорех?

Свикнах да бъда в устата на хората.

Свикнах отдавна да бъда различна.

Само не свикнах с теб да говоря,

а да съм от теб необичана.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??