Аз не искам
Аз не искам безумия в хладните дни -
аз те искам безумен до мене.
И не искам греховност от страх и сълзи,
а се искам греховна за тебе!
Не, не искам очите ти вперени в мен,
искам сляпа любов в тъмнината.
И не искам със тебе денят да е ден,
а да тръгваш щом дойде зората.
Аз не искам ни клетви, ни замръзнала жар,
искам само горещата болка.
И не искам да молиш, не, не съм ти олтар
искам диви лъжи и отрова.
Не, не искам да идваш окаян и сам -
идвай само със силно желание.
И не искам да носиш обиди и срам,
донеси ми любов и мечтание.
Аз не искам лице и не искам очи,
искам само с душа да те любя.
И не искам да тръгваш, а шепна „Върви”...
Не с сърце, а с ръце да те губя...
© Кристина Всички права запазени