От очите ти капят неспирно сълзи –
преживели са пясъчна буря
или може би жарещи летни лъчи,
сякаш слънце в тях дръзко се втурна?
Ако не е така, то очите сълзят
щом прокудени страстите стенат.
Аз не зная, дали причинил съм това,
ако тъй е, прощавай… от мене!
© Данаил Таков Всички права запазени