Не ме търсете, щом приижда буря –
небесните стихии ги предчувствам.
И знам, печеля също, щом загубя,
от всяко „дежа вю“ греховно вкусвам.
Страхът е изпитание за смели,
а аз не съм напълно безразсъден.
Прострях навреме дрехите си бели –
от себе си, самият съм прокуден.
Не, бъркате ме с някой друг – наивник,
ни ще я овладея, ни треперя!
Та аз се слях със поривите дивни,
защото само с бурята се меря!
© Данаил Таков Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »