* * *
Ще съм тук и... навсякъде,
когато в беда се обърнеш назад,
ще съм там, винаги... някъде,
дори премръзнал или умиращ от глад.
Ще те следвам и чакам те,
твоя сянка ще съм,
да, все там... ще съм някъде,
ще бъда дори в твоя сън.
Твоят Ангел хранител ще стана,
ще бъда твоя егида,
сърцето ми в мокреща рана
превърна се... щом си отиде.
Превърна ме в дух - между живите,
да бродя и търся те в мрака,
измежду сенките - в сивото,
ще съм там... и ще чакам...
И когато веднъж ти потрябвам,
обърни се, кимни ми, към нищото,
ще бъда до тебе... повярвай,
във вятъра и в огнището.
Ще галя със въздух лицето ти,
ще се гуша с огън в снагата ти,
ще изгарям с любов във сърцето ти,
ще живея в теб - в сетивата ти...
Обърни се,
аз съм тук и... навсякъде!
* * *
© Валентин Желязков Всички права запазени
обърни се, кимни ми, към нищото,
ще бъда до тебе... повярвай,
във вятъра и в огнището." - прекрасно...и цялото!