А ти си малко бяло пухче.
Летяща нежна перушинка.
Отблясъци на фино мъхче
заплитат всяка нова бримка,
белязала сърцето ми да стене,
щом скриеш се във тишината.
Недей полита! Остани до мене!
С обич да запълним самотата.
Копнея да те хвана с ласка.
Душата ми за теб бленува.
Така естествена без маска
в очите ти любов танцува.
С теб светът ми е вълшебен.
Перушинке, вярваш ли в мечти?
До края ще ти бъда вечно верен.
Сърцето чуй: ,,Обичам те!,, А ти?
Целувам те! И ти се вричам!
Днес щастие към нас долита.
А ти Любимо мое, бяло пухче...
Остани до мен! Недей полита!
© Цветето Б. Всички права запазени