С ЛЕДЕН ДЪХ
С чела навъсени
дъждовни облаци
пак ръфат синевата на небето
и на вълни широки
разливат хлад и мрачина.
Аз виждам, не вещаят нищо хубаво.
И много скоро вместо капки,
ще ръснат ледените си зърна
и с леден дъх
ще вледенят
проходилия млад живот
по обновената земя.
© Иван Хаджидимитров Всички права запазени