25.09.2021 г., 20:05 ч.

Баба Гица 

  Поезия » Хумористична
449 0 6

 

 

     Днеска наш'та баба Гица

     реши да изпържи голяма мекица.

     Сутрин рано стана,

     изми си тигана.

     Брашното да пресее, да вземе яйцата,

     виж го – обед стана, гладни са децата.

     Отвори долапа мазнина да вземе,

     но нещо май започна

     все да й се дреме

     и уж щеше вече яйцата да бърка,

     я виж я на кревата юнашки захърка.

     Отдавна мина тази пуста икиндия

     баба Гица седна кафенце да си пие.

     Е, най-сетне, Боже, тестото забърка,

     но май нещо важно, основно тя сбърка.

     Пустата му сода да сложи забрави

     и сега какво ли може да направи?

     Грабна тя тестото, метна го на двора,

     петелът уплашен хвръкна от стобора.

     Тестото злощастно излапа го свинята,

     а пък без мекици останаха децата.

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??