Излезе баба на покупки сутринта,
а внучката сама в дома скучае.
Да готвят двете баба обеща,
ала къде все още се мотае?
Ще ù направи изненада. Ясно е.
Обяда ще приготви сам-самичка.
Омлет от три яйца в тиганчето.
Готови ли сте? Почвайте ръчички!
– Чук-чук. Такаа. Ох, паднаха черупки.
Тиганът пуши. Сложих ли солта?
Не стигам ширма… Няма да го пускам.
Уф, олиото май че загоря.
Как пръска само и ръцете пари!
Ще трябва да си сложа ръкавички.
И шал, и шапка за да се предпазя…
Ох, как ли баба се оправя с всичко ?
Вратата хлопва. В кухнята – мъглѝца.
– Не бягай, бабо! Аз съм – Светослава.
Реших да сготвя. Бабче, не сърди ми се!
Щом тук си вече – всичко ще оправим!
© Дочка Василева Всички права запазени